Afgående Herlufsholm-formand: Vi vælger selv den nye bestyrelse

Afgående bestyrelse og formand for Herlufsholm skal selv være med til at vælge den nye bestyrelse, fortæller han til Sjællandske Medier.

Arkivfoto: Formand Torben von Lowzow er sammen med Jens Ringsmose, Philis S. Thorsen, Anne Sophie K. Vilsbøl, Sebastian Franck, Malou Skeel, Peter Neidel og Steen H. Christensen de otte tilbageværende bestyrelsesmedlemmer på Herlufsholm Skole og Kostskole. De har nu sagt op og vil overlade ansvaret til en helt ny bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formand Torben von Lowzow, Jens Ringsmose, Philis S. Thorsen, Anne Sophie K. Vilsbøl, Sebastian Franck, Malou Skeel, Peter Neidel, Steen H. Christensen er de otte tilbageværende bestyrelsesmedlemmer på Herlufsholm Skole og Kostskole, der nu har sagt op og vil overlade ansvaret til en helt ny bestyrelse.

Hvornår det sker, har de ikke meldt ud, men det sker snarest ifølge en pressemeddelelse.

Formand Torben von Lowzow fortæller til Sjællandske Medier, herunder SN.dk og Sjællandske, at det er den afgående bestyrelse, altså de otte førnævnte, der træffer beslutning om, hvem der skal sidde i den nye bestyrelse.

»Det står i fundatsen (skolens vedtægter. red.). Der står, at bestyrelsen er selvsupplerende, og så er det den nuværende bestyrelse, der træffer beslutning om, hvem den vil have som nye medlemmer,« siger han.

Han fortæller, at den regel er godkendt af Undervisningsministeriet.

Peter Allerup, professor ved Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet, ser tilsyneladende situationen på en lidt anden måde. Han fortæller til TV 2, at der skal være en bestyrelse i henhold til lovgivningen på området for frie skoler, og det er der ikke nu.

»Skolen er i et vakuum. Den svæver i tomrum. Der er ingen skole, når der ikke er en bestyrelse. De skal se i en hast at få fundet nogle mennesker at trække ind. Det skal jo være lovmedholdeligt,« siger han.

Peter Allerup fortæller, at man kan finde en formand, som kan ansætte en bestyrelse eller lade et rekrutteringsbureau finde en bestyrelse – spørgsmålet er så, om det så er den afgående bestyrelse, der skal sætte gang i den proces – tilsyneladende ifølge Torben von Lowzow.

Torben von Lowzow afviser, at det er ham og den afgående bestyrelse, der skal svare på kritikken fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, som i meget hårde vendinger går i rette med forholdene på skole – selv om det kritisable er foregået på hans vagt. Det vil han overlade til den nye bestyrelse, som han så ifølge eget udsagn selv skal vælge.