Afgående Frederiksberg-borgmester blev forgæves stemmesluger

Efter 112 år med en konservativ borgmester er det snart slut i Frederiksberg Kommune.

 
Michael Vindfeldt (S) bliver ny borgmester på Frederiksberg, og Lone Loklindt (R) bliver ny viceborgmester. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen (K), som 1. januar må afgive den konservative højborg til socialdemokraten Michael Vindfeldt efter 112 års K-styre, blev den største stemmesluger i kommunen.

Aggesen fik 5436 personlige stemmer. Det er knap 4000 personlige stemmer mere, end han fik ved 2017-valget. Dengang fik Aggesen 1613 personlige stemmer.

Men trods de personlige stemmer, og at De Konservative blev det største parti på Frederiksberg, går borgmesterposten altså til Vindfeldt (S) med støtte fra rød blok.

Enhedslistens Pelle Dragsted blev nummer to på listen over stemmeslugere med 4198 personlige stemmer. Enhedslisten blev desuden det største parti i rød blok med seks af 29 mandater i kommunalbestyrelsen.

Kun De Konservative med 13 mandater blev større end Enhedslisten. Michael Vindfeldt, der altså i det nye år overtager borgmesterposten, fik 3726 personlige stemmer. Socialdemokratiet kom ind med fem mandater.

»Det er ikke mig, der vælter De Konservative efter 112 år. Det er et samlet hold, der har vundet,« sagde Vindfeldt tidligt onsdag morgen til pressen.

»Vi har læst valgresultatet på den måde, at der er mange frederiksbergborgere, der har stemt på andre partier end vores partier, og det er vi meget ydmyge omkring,« lød det også.

Venstres spidskandidat, folketingsmedlem Jan E. Jørgensen, fik lidt over 2000 personlige stemmer. Venstre har blot det ene mandat i den kommende kommunalbestyrelse.

Simon Aggesen overtog borgmesterposten fra partifællen Jørgen Glenthøj i 2019.

/ritzau/