Afdøde kendisser lever videre i København - og Københavns (måske) sexistiske murere

Ugens overblik: Nye navne skal fylde i det københavnske gadebillede, og en norsk milliardær iklædt Dannebrog vil bygge luksuriøst i byen. Weekenden byder på vanvidsfest og beeramisu, og så løfter vi sløret for noget nyt og længe ventet hen imod Københavnerpostens slutning. Ledetråd: Det rimer på føjtebal.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hurra, endelig fredag!

Det betyder som bekendt, at det igen er blevet tid til Københavnerposten. Berlingskes faste nyhedsoverblik over den forgangne uge i København og en oversigt over den nært forestående weekends begivenheder.

I dag skal vi runde en excentrisk, norsk hotelkonge, Københavns, måske, sexistiske murere, og så har vi en skøn nyhed til børn, barnlige sjæle og jer, der mangler en idé til en weekenddate, man kan slå sig på.

Allerførst vender vi dog blikket mod byens gader, stræder og pladser.

Flere står nemlig til at få et kendisnavn, når Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg på mandag skal tage stilling til en liste med 26 navne på afdøde personer, som Vejnavnenævnet har vurderet, fortjener en hyldest i det offentlige rum.

Således kan københavnere, besøgende og turister fremover spankulere på Alfred Nobel Broen, krydse Nelson Mandelas Allé og hænge ud på Karen Blixens Plads.

Det er imidlertid ikke alle borgerrepræsentanter, der synes, at samtlige navne er lige velvalgte.

Eksempelvis er Tommy Pedersen (R) ikke begejstret for udsigten til, at Bryggen får en Moder Teresas Vej. Han mener nemlig ikke, at den verdenskendte nonne var rummelig nok til at få en vej i København opkaldt efter sig:

»Hun var en endog meget religiøs person, man skulle lide for at opnå frelse, hun var modstander af abort og af, at homoseksuelle kunne adoptere fattige, forældreløse børn,« siger han.

Bliver navneforslagene stemt igennem, kan vi forvente at møde dem i bybilledet fra december af.

 

Du skal også vide, at:

Brug weekenden på:

​Ugens film:

Nicolo Donatos seneste skud på stammen, »Fuglene over Sundet«, havde premiere i går, torsdag. Den handler om de danske jøders flugt over Øresund i 1943, og Berlingskes Kristian Lindberg giver filmen fem stjerner for at tage publikum på »en usentimental rejse tilbage til besættelsestiden« på en måde, hvor seeren »kommer tæt på virkeligheden og desværre også på følelsen af, at det sagtens kunne ske igen«.

Ugens nyhed:

Tadaaa - nu til nyheden, vi har teaset for igennem dagens Københavnerpost.

København får nemlig sin første og 5.500 kvadratmeter store, indendørs skøjtehal, og den bliver indviet nu på lørdag i Ørestaden, Hannemanns Allé 14A+B. Fremover vil københavnere og besøgende kunne skøjte årets 365 dage, og Ørestad Skøjtehal rummer både en isbane til ishockey og kunstskøjteløb samt en tumlebane, hvor mindre børn kan slå sig løs. Indvielsen starter kl. 10.30 og slutter kl. 01, så formiddagsfriske såvel som natteravne har mulighed for at opleve isen.

Du kan også:

 

God weekend!