Afdød nynazist hævdes at stå bag brevbombe

Det var ifølge Ekstra Bladet en nu afdød nynazist, der stod bag en brevbombe mod Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i København for 21 år siden.

ARKIVFOTO. Det nu afdøde nazist Marcel Schilf var bagmanden til bombedrabet på en 29-årig venstreaktivist og familiefar Henrik Christensen 16. marts 1992, skriver Ekstra Bladet med en afhoppet svensk nazist som kilde. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOGENS FLINDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en nu afdød nynazist, der stod bag brevbomben, som i 1992 dræbte venstrefløjsaktivisten Henrik Christensen på Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade på Nørrebro i København.

Den hævder en svensk mand ifølge Ekstra Bladet lørdag. Kilden tilhørte selv det nynazistiske miljø indtil for nylig.

Politiet henlagde dengang sagen og hældte til den forklaring, at Henrik Christensen selv var ansvarlig for den brevbombe, der ifølge politiets teori blev udløst ved en fejl.

Nyhedschef Miki Mistrati, Ekstra Bladet, siger til TV2 News, at kilden »angrer og fortryder« og selv har opsøgt bladet for at fortælle sin historie.

Chef for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi, Jens Møller, oplyser til TV2 News, at drabssager aldrig bliver forældet, og at man vil kigge på de nye oplysninger med stor interesse.