Æresrelateret kriminalitet i Danmark

2006: En tyrkisk far blev i august anholdt af politiet i Randers efter tip fra andre politikredse. Politiet mente, at manden var på jagt efter sin datter for at slå hende ihjel. Manden blev i november løsladt efter mere end tre måneders varetægtsfængsling, men er fortsat sigtet. Politiet i stadig i gang med efterforskningen og har desuden forstærket beskyttelsen af datteren.

2006: En 72-årig pakistansk mand blev frifundet for at have opfordret sin søn til at dræbe sin søster. Anklagemyndigheden havde tiltalt faderen på baggrund af sønnens forklaring om, at han var blevet sat til at slå sin søster ihjel, fordi hun ville skilles fra sin tvangsægtede mand, men dommeren i Hørsholm Byret mente ikke, der var beviser for denne påstand.

2005: Den 18-årige dansk-pakistanske pige, Ghazala Khan, blev skudt af sin bror pååben gade foran Slagelse Banegård. Hun havde giftet sig imod familiens ønske. Efterfølgende blev i alt 9 personer, heraf 6 familiemedlemmer dømt for drabet og for medvirken til drab. Ghazalas far blev idømt fængsel på livstid for at have beordret drabet. Sagen kommer for Højesteret til februar.

2002: Den 14-årige dansk-kurdiske pige Sonay blev fundet død i Præstø Havn med flere læsioner i hovedet. Hendes far blev efterfølgende idømt 14 års fængsel for at have slået hende ihjel - angiveligt fordi, hun var blevet for »dansk«.