Ældre vil rejse pigtrådshegn mod unge

En forening med ældreboliger vil rejse et pigtrådshegn for at holde utilpassede unge ude. Ekspert frygter for parallelsamfund.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et næsten 2,5 meter højt hegn med pigtråd på toppen. Det er, hvad der skal til, for at de ældre i boligforeningen Hothers Plads kan være i fred.

Indvandrerunge fra nabobebyggelsen Mjølnerparken – et af Københavns hårdt belastede boligområder – har igennem længere tid indtaget den have, som ellers tilhører de ældre. Bebyggelsen er i forvejen plaget af indbrud, hærværk, tyverier og stenkast.

»De ældre tør simpelthen ikke gå derned. De er utrygge,« forklarer boligforeningens bestyrelsesformand, Mohamed Abdallah Rasmussen.

Indtil videre har de unge saboteret opførslen af hegnet og skræmt håndværkerne væk. Men hegnet skal op, lyder det fra boligselskabet Lejerbo, som står for at opføre det:

»De har jo brudt statens voldsmonopol. De bruger trusler og hærværk til at stoppe en demokratisk vedtaget beslutning,« siger Steffen Boel Jørgensen, forretningsfører i Lejerbo.

Flere tiltag

Selv om man i en række af landets socialt belastede ghettoer faktisk melder om positiv fremgang de seneste år, er Jørgen Nue Møller, som har stået i spidsen for regeringens ghettoudvalg, ikke i tvivl om, at man fremover vil se flere tiltag af samme karakter.

»Episoder som dette er et klart signal om, at der fortsat er problemer i de socialt belastede områder. Nu er det et hegn, men tidligere har vi set stenkast mod politiet.

Det tyder på en manglende samhørighed med samfundet, og kan i værste tilfælde udvikle sig til et parallelsamfund,« siger Jørgen Nue Møller, der i det konkrete eksempel mener, at det er op til Københavns Kommune at løse konflikten. Københavns socialborgmester, Mikkel Warming (EnL), vil nu bede kommunens gadeplansmedarbejdere om at tage fat i de unge. »Men det er jo noget, som tager tid. Jeg synes bestemt ikke, at et hegn er en optimal løsning,« siger Mikkel Warming.