Ægtepar hentet ind fra Vadehavet efter flere timer

Et ægtepar er søndag eftermiddag blevet fanget af vandet i Vadehavet på halvøen Skallingen nord for Esbjerg (rød pil) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ægtepar, der søndag eftermiddag blev fanget af vandet i Vadehavet, er blevet hentet i land af en såkaldt unimog, der er en terrængående lastbil, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. De har det godt og er blevet genhuset for natten på et feriehotel.

- Jeg talte med dem ved 18-tiden, hvor de fortalte, at det begyndte at blive lidt koldt. Ellers har de haft det fint, da de har siddet inde i deres bil. De virkede ikke bange, men har måske kedet sig lidt, siger vagtchefen.

Ægteparret strandede først på eftermiddagen på halvøen Skallingen nord for Esbjerg, fordi vejen derud stod under vand. Skallingen er en syv kilometer lang og ubeboet halvø i det nordlige Vadehav mellem Blåvand og Fanø.

- Der var for meget strøm til at vi kunne hente dem med en båd, derfor blev det en unimog. Deres bil forventer vi at kunne afhente i morgen, når vejen igen er farbar, siger vagtchefen.

På grund af høj vandstand i området efter stormende kuling kombineret med oversvømmede arealer på land har det dagen igennem givet problemer for både det pågældende ægtepar og for to personer på Ho Bugt Vej i Kjelst. De to blev tidligere søndag hentet i en redningsbåd, efter de var blevet fanget i vandmasserne og sad i deres bil med vandet rundt om dem i en meters højde.