Ægtepar bortført midt om natten efterlod to små børn

Ægteparret fra Ganløse, der blev bortført af maskerede mænd natten til i går, blev udsat for en usædvanlig grov behandling, vurderer Nordsjællands Politi.

Der sker bortførelser i Danmark, men det er heldigvis sjældent, at de er så voldsomme som den, der begyndte i Ganløse i Nordsjælland onsdag kort før midnat. Ifølge Nordsjællands Politi i Frederikssund trængte tre, muligvis fire, maskerede unge mænd ind i parrets hjem. Mændene brugte pistolskæfter til at slå kvinden og manden ned med, hvorefter de bagbandt dem og tvang dem ud i deres egen bil. Parret var nødsaget til at efterlade deres to små børn i huset. Nordsjællands Politi var torsdag forsigtige med at give detaljerede oplysninger om bortførelsen, men viceinspektør Uffe Stormly har sjældent oplevet noget lignende.

»Det er heldigvis ikke så tit, at vi ser sager af denne grove karakter. Det er modus, man desværre ind imellem bruger. Men det er atypisk, og jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om en konkret sag, der ligner denne.«

Gerningsmændenes motiv var at få adgang til parrets elektronikfabrik, men af ukendte årsager afbrød de deres forehavende undervejs og satte ægteparret af i vejkanten på Hillerødmotorvejen. Her tilkaldte de hjælp, og omkring fyrre minutter efter de havde forladt deres hjem, var de tilbage hos deres børn. De sov fredeligt.

Nordsjællands Politi hører gerne fra vidner, der måtte have set parrets sølvgrå Audi A6 natten til i går. Bilen blev i går morges fundet udbrændt ved Værebroskolen i Bagsværd.