Advokat: Yahya Hassan er gået i sultestrejke i arresten

Sultestrejken er indledt i protest over manglende behandling af skader efter en trafikulykke.

Yahya Hassan er ikke tilfreds med den behandling, han har fået i fængslet, siden han blev anholdt i forbindelse med et skyderi i sidste måned. Så nu har digteren indledt en sultestrejke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aarhus: Den aarhusianske digter Yahya Hassan, der sidder varetægtsfængslet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse, er gået i sultestrejke.

Det oplyser hans forsvarsadvokat, Claus Bonnez, i en e-mail til Ritzau.

Sultestrejken er indledt i protest over den behandling, som Yahya Hassan har fået efter anholdelsen i Hasle ved Aarhus 20. marts.

- Han sidder fortsat i en fængselscelle med ubehandlede skader efter en trafikulykke midt i februar. Han har smerter mange steder, herunder fra et brækket håndled, og et brækket ribben, skriver Claus Bonnez.

Allerede i forbindende med Vestre Landsrets stadfæstelse af varetægtsfængslingen protesterede Claus Bonnez på vegne af sin klient over, at han - Yahya Hassan - ikke kunne få behandlet sit håndled.

Og smerterne er ikke blevet mindre, skriver advokaten.

- Han klager ikke kun over smerter, men også at han ikke er i stand til at varetage sin personlige hygiejne. Han har svært ved at gå, svært ved at soignere sig for eksempel i forbindelse med toiletbesøg. Han behøver hjælp til sådanne gøremål, hvilket han ikke får, skriver Claus Bonnez.

Varetægtsfængslingen af den 20-årige enfant terrible gælder foreløbig frem til 18. april.

Justitsminister Søren Pind har tirsdag skrevet i et folketingssvar, at en varetægtsarrestant generelt har ret til lægebehandling og også må tilses af egen læge.

Han vil dog ikke svare konkret på sagen om Yahya Hassan uden en udtalelse fra Rigspolitiet om forholdene i Yahya Hassans celle.

Det var folketingsmedlem for Enhedslisten Søren Egge Rasmussen, som stillede spørgsmålet til justitsministeren 29. marts.

Egge Rasmussen spurgte, om ministeren fandt det rimeligt, at Yahya Hassan ikke kunne modtage lægehjælp for at få opereret et kompliceret brud i højre håndled.

/ritzau/