Advokat vil frifindes i sag om millionsalær

Advokat Christian Harlang får tredje bøde på tre år. Nævn har overskredet sine beføjelser, mener han.

Læs mere
Fold sammen

København: Advokat Christian Harlang har straks besluttet at gå videre med sagen om hans omstridte arbejde for en fond.

Advokatnævnet har ikendt ham en bøde på 100.000 kroner, ligesom hans firma skal tilbagebetale et salær på 4,8 millioner kroner. Nævnet mener, at han særdeles groft har tilsidesat god advokatskik.

- Det er en forkert afgørelse, og jeg har indbragt den for domstolene, siger Christian Harlang i en kommentar.

- Jeg mener, at nævnet har overskredet sine beføjelser, fordi afgørelsen vedrører en sag, der i forvejen verserer ved domstolene, tilføjer han.

Advokatnævnets kendelse er underskrevet af landsdommer Elisabeth Mejnertz. Endvidere har to advokater og to repræsentanter for offentligheden været med til at afgøre klagesagen.

Den angår Christians Harlangs arbejde for Det Dansk-Franske Dampskibsselskabs Understøttelsesfond af 1950.

I forvejen har fonden anlagt en retssag mod advokaten, og den behandles i disse uger af Københavns Byret. Det er denne retssag, som Harlang hentyder til.

Såvel fonden som Advokatnævnet mener, at advokaten ikke har kunnet repræsentere fonden gennem en årrække. Derfor bortfalder salæret på 4,8 millioner kroner.

Om salærets størrelse siger Christian Harlang, at det drejer sig om syv års arbejde.

- Mit salær er i gennemsnit mindre end det salær, som et andet advokatfirma, Bruun & Hjejle, i gennemsnit har fået, siger advokaten.

Også en anden kendelse fra 2014 med en tilsvarende høj bøde har advokaten indbragt for retten. Det samme gælder endnu en bødesag fra 2015.

/ritzau/