Advokat: Politi fejlede i sag om forsvundne vidner

Tre pakistanere eftersøges, fordi de er vidner i en drabssag. Politiet har ikke gjort sit hjemmearbejde, mener den sigtedes forsvarer.

Politiet beskyldes for at have begået flere fejl i forbindelse med sagen om tre forsvundne vidner i en drabssag fra Pakistan.

- Man har sovet i timen, mener advokat Thorkild Høyer, der er forsvarer for den 51-årige mand, som er sigtet for at have dræbt sin hustru for ni år siden.

I et forsøg på at få klarlagt begivenhederne sørgede politiet for, at tre pakistanere forleden rejste til Danmark for at besvare spørgsmål i et retsmøde i Københavns Byret. De blev indlogeret på et hotel, men forsvandt hurtigt. De dukkede aldrig op til retsmødet.

- Vidnerne nægtede at lade sig afhøre i Pakistan. Med andre ord har politiet bragt tre personer til landet uden at vide, om de kan bidrage med noget relevant. Det er ellers en grundregel, at vidners relevans skal undersøges, siger advokat Thorkild Høyer.

Han kritiserer også, at politiet ikke har sørget for en formel vidneindkaldelse. Konsekvensen er, at de tre ikke kan blive anholdt, hvis de træffes på gaden.

/ritzau/