Advokat opgav falsk titel

Københavns Universitet kritiserer advokat for at have kaldt sig lektor ved universitetet i et brev, hvor han truede bestyrelsesmedlem i Plum-fonden med politianmeldelse. Det er han ikke.

MIchael Bjørn Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den københavnske advokat Michael Bjørn Hansen opgav falsk titel, da han i et brev truede bestyrelsesmedlem Trine Pertou Mach fra Enkefru Plums Støttefond med politianmeldelse på vegne af sin klient, advokat Christian Harlang.

I brevet præsenterede Michael Bjørn Hansen sig for at være »lektor i strafferet ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet«. Det er han ikke, oplyser fakultetet, som retter en hård kritik mod ham for at pynte på sin titel.

»Det Juridiske Fakultet er bestemt ikke indforstået med, at Michael Bjørn Hansen i udøvelsen af sin advokatvirksomhed påberåber sig sin ansættelse ved Københavns Universitet. De sager, han varetager for sine klienter, er Det Juridiske Fakultet uvedkommende. Han har således ikke grundlag for at betegne sig som lektor i strafferet,« oplyser fakultetet.

Ansat som ekstern lektor
Michael Bjørn Hansen er ansat på deltid som ekstern lektor for ét år. Han skriver i en e-mail til Berlingske Tidende: »Min hensigt med udsagnet var det at orientere om, at jeg har lidt indsigt i strafferet, idet jeg har undervist i 31 år i dette fag. Jeg brugte advokatbrevpapir, og jeg underskrev mig som advokat «

Skræmme-taktik
Ikke desto mindre finder juridiske eksperter hans betragtninger i brevet til Trine Pertou Mach af tvivlsom lødighed. De betegner det bl.a. som uholdbart og intimiderende at foreholde hende udsigten til en lang fængselsstraf og fortabelse af egnethed til at varetage offentlige hverv. Trine Pertou Mach er folketingskandidat for SF i København.

»Man sidder, når man læser brevet, med en ubehagelig fornemmelse af, at Trine Mach skal skræmmes,« siger professor i jura Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet.