Advokat: Helt forventeligt hvis spindoktor sigtes

Advokat for filminstruktør Guldbrandsen hævder, at der er "uomtvisteligt bevis for", at Søren Gades tidligere spindoktor, Jacob Winther, stod bag lækage.

Politiet sigter en person for at have lækket oplysninger om jægerkorpset til pressen forud for en hemmelig mission i Irak. Kilder bekræfter over for DR, at det drejer sig om Søren Gades tidligere pressechef Jacob Winther Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: ERIK LUNTANG / EUP-IMAGES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens der fortsat gættes på, om det er tidligere forsvarsminister Søren Gades (V) daværende spindoktor, Jacob Winther, der er sigtet af politiet i den såkaldte lækagesag, er en central advokat i sagen, Anders Németh, ikke i tvivl om, at det under alle omstændigheder er Jacob Winther, der er den skyldige i sagen.

Anders Németh er advokat for filminstruktøren Christoffer Guldbrandsen, der i januar i et interview med filmmagasinet Ekko fastslog, at det var Jacob Winther, der i 2007 havde lækket til TV2, at Søren Gade havde besluttet at sende danske jægersoldater til Irak.

Og den påstand er rigtig, hævder Anders Néhmet.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg hele tiden har sagt, at der er uomtvisteligt bevis for, at Jacob Winther står bag lækagen.

Han ved dog heller ikke, om det er Jacob Winther, der nu er blevet sigtet, men siger kryptisk i forlængelse af sin udpegning af Winther som gerningsmanden:

- Det er derfor set med mine øjne helt forventeligt, at Københavns Politi nu har valgt at rejse en sigtelse i sagen.

/ritzau/