Advokat for misbrugte søstre: Frifindelse er skuffende

Esbjerg Kommune skal ikke betale erstatning til tre søster, der i 2007, 2008 og 2010 blev seksuelt misbrugt.

Arkivfoto. Vestre Landsret Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ærgerligt, at tre seksuelt misbrugte søstre fra Esbjerg ikke bliver tildelt en erstatning af kommunen for ikke at have reageret på underretninger.

Det mener Helle Hald, der er advokat for de tre misbrugte piger fra Esbjerg, efter at Vestre Landsret mandag har frikendt Esbjerg Kommune.

»Jeg er da selvfølgelig vildt skuffet. Når det er sagt, skal vi have nærlæst dommen, og så skal vi overveje, om det er noget, vi vil gå videre med,« siger hun.

Advokaten tilføjer, at hun er glad for, at landsretten har foretaget en grundig vurdering af sagen.

Pigerne krævede hver 50.000 kroner i erstatning fra kommunen for ikke at have grebet ind og sat en stopper for sexkrænkelserne, der stod på i 2007, 2008 og 2010.

I dommen bemærker landsretten dog, at kommunen har skortet på tilsynet og undersøgelser af forholdene hos gerningsmandens egen familie. Og netop det element er vigtigt, mener Helle Hald.

»Der har været nogle udfordringer i gerningsmandens egen familie, og her mener landsretten, at kommunen burde have iværksat nogle flere undersøgelser.«

Hvis Helle Hald sammen med sine klienter vil gå videre med sagen, kan man bede Procesbevillingsnævnet om at kigge på sagen.

Hvis nævnet mener, at sagen har en principiel karakter, kan den behandles i Højesteret.

/ritzau/