Advokat dømt for dokumentfalsk, mandatsvig og bedrageri

I tre år må en mand ikke virke som advokat. Han skal desuden udføre 250 timers samfundstjeneste for svindel.

I forbindelse med sin skilsmisse sendte den sigtede falske dokumenter om sine løn- og ansættelsesforhold til Statsforvaltningen for at slippe billigere i børnebidrag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Artiklen er den 26. februar 2018 opdateret med kommentar fra advokat Kåre Pihlmann. Desuden er en række faktuelle oplysninger rettet. red.

En 42-årig advokat - NL- er ved Retten i Lyngby blevet idømt halvandet års fængsel for flere tilfælde af svindel.

Straffen blev dog gjort betinget mod, at han udfører 250 timers samfundstjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden blev NL frakendt retten til at virke som advokat i tre år.

Retten fandt ham skyldig i dokumentfalsk, mandatsvig og bedrageri. Ofrene var hans børns mor og hans arbejdsgiver.

For at slippe billigere i børnebidrag sendte han et dokument med forkerte oplysninger om sine løn- og ansættelsesforhold til Statsforvaltningen.

Det lykkedes ifølge dommen desuden den 42-årige at snyde sin arbejdsgiver for omkring 750.000 kroner.

Dels fortalte han ikke, at han også udførte arbejde for og fik løn fra et andet firma, dels bildte han sin arbejdsgiver ind, at han havde udført arbejde for andre selskaber, som hans arbejdsgiver skulle betale ham løn for.

I flere tilfælde udførte han opgaver for andre firmaer, som havde bestilt hans arbejdsgiver til at udføre arbejdet. Men han fakturerede opgaverne gennem sit eget selskab.

Forholdene går helt tilbage til perioden fra 2010 til 2013, og det kom den dømte til gode, da retten udmålte hans straf.

Retten bestemte nemlig, at politiets lange sagsbehandlingstid - og den 42-åriges gode personlige forhold - skulle føre til en mildere dom, end han ellers ville have fået.

Advokaten har under hele sagen nægtet sig skyldig og har valgt at anke dommen til Østre Landsret. Det oplyser hans forsvarer, advokat Kåre Pihlmann.

Kåre Pihlmann påpeger, at størstedelen af 750.000 kroner er resultatet af, at den 42-årige i ni måneder havde to job.

Det skete ifølge forsvarsadvokaten med begge arbejdsgiveres viden, og uden at den dømte misligholdte nogen af de to kontrakter.