Advarsel til danskere: Hold afstand til demonstrationer

Udenrigsministeriets Borgerservice advarer danskere om at holde afstand til demonstrationer i Barcelona i Spanien. Demonstranter tyer til civil ulydighed i protest over hårde fængselsdomme til ni separatistledere.

En demonstrant protesterer i Bruxelles i Belgien, hvor tidligere catalanske leder Carles Puigdemont holdt en pressekonference, efter Spaniens Højesteret straffede ni speratistledere med fængselsdomme. Demonstranter i Catalonien tyede til civil ulydighed, efter at de ni separatistledere mandag blev idømt i alt 100 års fængsel for løsrivelseskampagne i regionen. (Foto: FRANCOIS LENOIR/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR/Ritzau Scanpix

Danskere i Spanien advares af Udenrigsministeriet mod at tæt på demonstrationer i et af danskernes foretrukne rejsemål, Barcelona.

»Hold dig på afstand af demonstrationerne. Trafikken, inkl. flytrafik, kan blive påvirket. Følg lokale myndigheders anvisninger. Hold dig opdateret via lokale medier,« skrev Udenrigsministeriets Borgerservice i et opslag på Twitter mandag aften.

Demonstrationerne har blandt andet fundet sted ved den populære gågade La Rambla. Også i lufthavnen

Demonstrationerne brød ud, efter den spanske højesteret mandag idømte ni separatistledere mellem ni og 13 års fængsel for i oktober 2017 at gøre sig skyldige i oprør i forbindelse med det årelange ønske i den spanske region Catalonien om løsrivelse fra Spanien. Det skriver den spanske avis El Pais.

Den hårdeste straf på 13 år fik Oriol Junqueras, den tidligere vicepræsident i regionen. Han blev ikke kun straffet for oprør, men misbrug af offentlige midler.

»Vi vender tilbage stærkere og med endnu større beslutsomhed end nogensinde,« skrev han i går på Twitter.

I lufthavnen El Prat har demostrationen udviklet sig dramatisk. Billeder på sociale medier har vist, at spansk politi har brugt knipler mod demonstranterne, der havde succes med at få aflyst en række fly.

Catalanske politibetjente støder sammen med en demonstrantgruppe, der kalder sig »Democratisk Tsunami«, der ville lukke ned for Barcelonas internationale lufthavn El Prat. EPA/QUIQUE GARCIA ALTERNATIVE CROP Fold sammen
Læs mere
Foto: QUIQUE GARCIA.

Politiet står ansigt til ansigt med demonstranter i lufthavnen El Prat. REUTERS/Albert Gea TPX IMAGES OF THE DAY Fold sammen
Læs mere
Foto: Albert Gea.