Advarsel mod falske NemID-mails

Digitaliseringsstyrelsen advarer om, at flere falske mails er i omløb, som forsøger at lokke oplysninger ud af NemID-brugere.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du NemID-bruger, skal du være ekstra påpasselig, når du tjekker din mail for tiden.

Digitaliseringsstyrelsen advarer mandag om, at flere såkaldte phishing-mails er i omløb. Her forsøger IT-kriminelle at lokke oplysninger om bruger-ID og adgangskode ud af NemID-brugerne. I nogle tilfælde forsøger de kriminelle også at få brugerne til at uploade et billede af nøglekortet.

Modtager man en mail med opfordringer til at videregive sine oplysninger, skal man under ingen omstændigheder følge anvisningerne, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen. Og man skal »absolut« ikke følge linket i mailen eller indtaste oplysninger på den falske hjemmeside, der henvises til.

Afsenderen på e-mailen står som »NemID«, og nederst i mailen er Digitaliseringsstyrelsen angivet som afsender.

»Denne e-mail er hverken afsendt fra NemID eller Digitaliseringsstyrelsen og bør straks slettes,« lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Får IT-kriminelle fat i dit NemID og dine login-oplysninger, kan de blandt andet få adgang til dine bankoplysninger, optage et lån eller melde en flytning.

Er du gået i fælden og har fulgt anvisningerne i den falske mail, skal du omgående spærre dit NemID. Det kan du enten gøre på NemIDs hjemmeside eller ved at ringe på telefon 72 24 70 10.