Advarsel: Ekstreme skattelettelser forude

Hverdagen må fortsætte. Det er mantraet i disse tider, hvor terrorister spreder frygt, og bander skyder i gaderne. Hvis vi først begynder at ændre vores rutiner og samfund, mister vi de selvsamme værdier, vi burde forsvare.

Sådan lyder opfordringen igen og igen, og denne uge blev det taget bogstaveligt af en særlig befolkningsgruppe, nemlig landets parkeringsvagter. En vagt fra Europark i Esbjerg besluttede sig således for at udskrive en bøde på et område, der var evakueret på grund af en bombetrussel.

En bilist ved navn Lone Rømer Brink havde kørt sin gamle mor til lægen og endte med at opholde sig der i flere timer, mens politiet og rullemarie afsikrede området. Efter to en halv time blev afspærringen ophævet, og Lone Rømer Brink glædede sig over endelig at kunne køre hjem.

»Men så kommer jeg ud til en parkeringsbøde, som er udstedt mellem 13.44. og 13.48, og det undrer mig, da området var afspærret,« konstaterede hun nøgternt over for JyskeVestkysten.

»Der var flere håndværkere, som havde råbt til ham, at han ikke skulle udskrive bøden, fordi det var et evakueret område, og det simpelthen ikke var rimeligt,« sagde hun, men det gjorde ikke indtryk på vagten.

Urimelige parkeringsbøder udgør så bærende en søjle, at Europark måske fortjener ros for ikke at gå på kompromis med vores værdier, bare fordi der måske er en bombe, der er ved at springe et eller andet sted. Bøderne skal udskrives. Hverdagen må gå videre. Ellers har terroristerne vundet.

Hverdagen fortsatte også på Christiansborg, hvor den borgerlige regering igen fremsatte borgerlig politik uden at vide, om det vil blive gennemført.

Skattereformen lægger op til ekstreme skattelettelser, mere nøjagtigt 23 milliarder, og i første omgang præsenterede finansminister Kristian Jensen det som en reform, »der kommer de mindste indkomster mest til gavn«.

Sådan sagde han til Danmarks Radio, og han burde vide det, for Kristian Jensen er bankuddannet fra Unibank i Lemvig. Flere, herunder tænketanken CEPOS, gjorde dog opmærksom på, at det måske ikke forholdt sig præcis sådan, men snarere stik modsat, hvorefter regeringen foretog det, de kaldte en »ny beregning«. Den viste det, som alle andre også var nået frem til ved brug af konventionel matematik, nemlig at folk med direktørlønninger får mest ud af reformen. Det viste sig i øvrigt til sidst, at HKerne slet ikke ville have en skattelettelse, så nu har i det mindste de fået deres vilje.

Regeringen blev også stillet nogle andre ubehagelige spørgsmål, såsom hvor pengene til skattelettelser skal komme fra. Svaret var overraskende, sikkert også for nogle politikere. Ifølge Kristian Jensen ligger der tilsyneladende et stort nationaløkonomisk potentiale i at få udlændinge til at betale en større del af deres danskundervisning selv. Det må være en hidtil uopdaget guldgrube, som alle tidligere regeringer har overset, og som altså nu indgår i regeringens finansiering af skattelettelserne.

En anden del skal hentes i det såkaldte råderum, som efterhånden har fået mytisk status. Råderummet omtales som et slags Narnia-skab, hvorfra man vælter ud på en lavine af guldmønter. Når der opstår huller i Excel-arket kan man altid lige hente nogle tal fra råderummet, så regnestykket går op.

Også arbejdet med at integrere de mange flygtninge, der har søgt asyl i Danmark, fortsatte denne uge. Dansk kultur kan være svær at afkode, og integrationsarbejdere over hele landet løfter hver dag en stor opgave med at gøre flygtningene fortrolige med den danske hverdag. Især de mindreårige kræver særlig omsorg, hvilket to kvindelige pædagoger fra integrationsstedet Melhedegaard ud for Horsens måtte sande.

En 15-årig uledsaget asylansøger fra Syrien blev dømt ved retten i Horsens for at have truet pædagogerne ved blandt andet at sige »Jeg knepper dig« og »Du skal stå klar med din røv, når jeg kommer hjem«. Desuden havde han slået en af kvinderne med knytnæveslag og truet med en stol.

Det er måske ikke helt retvisende at sige, han blev dømt, selv om han blev kendt skyldig. Drengen skal nemlig hverken i fængsel eller udvises, som anklageren havde krævet.

Afgørelsen lød i stedet på 40 dages betinget fængsel samt en betinget udvisningsdom. Nu kan retssystemet så gøre, som det plejer, nemlig vente på at drengen overfalder sit næste offer, hvorefter han muligvis vil mærke en eller anden konsekvens. Eller i hvert fald blive indkaldt til et møde.

Om ikke andet er han nu blevet klogere på dansk kultur, og hvad der sker, når man kommer til et land for at bede om beskyttelse og dernæst overfalder de mennesker, der prøver at hjælpe ham. Stort set ingenting.

Velkommen til Danmark.