»Advarsel« breder sig hurtigt på Facebook: Hold ikke nytår med denne mand

Et Facebook-opslag fra Odens Universitetshospital er de seneste dage gået sin sejrsgang på det sociale medie. I opslaget advarer hospitalet mod at holde nytår med en bestemt kollega.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det her er Søren. Ham vil du ikke holde nytår med.«

Sådan indleder Svendborg Sygehus under Odense Universitetshospital opslaget, hvor de 'hænger deres kollega ud'.

Søren Larsen er nemlig overlæge med speciale i håndkirurgi, og selvom han ser tilforladelig ud, så dækker et møde med ham nytårsaften nemlig over noget ganske alvorligt.

For sammen med sine kollegaer, der er på arbejde mellem jul og nytår, så er det Søren Larsens job at redde de mange hænder og fingre, som kommer alvorligt til skade under affyring af fyrværkeri nytårsaften, oplyser hospitalet og fortsætter:

»Så husk fyrværkerirådene: Brug aldrig hjemmelavet og ulovligt fyrværkeri, hold det aldrig i hånden, hold sikkerhedsafstanden, brug beskyttelsesbriller og gå aldrig tilbage til en fuser. Eller vil du hellere holde nytår med Søren Larsen og hans kolleger?«

På blot fire dage er opslaget blevet liket mere end 4.200 gange og delt godt 8.000 gange.

Og i kommentarfeltet bliver formaninger og skræmmende erfaringer delt på livet løs, ligesom flere hylder Odense Universitetshospitals gode og personlige idé i kampen for at få flere til at passe på nytårsaften.