Adfærdsproblemer får hunde aflivet

Hidsige hunde bliver stadig aflivet i stor stil. Dyrenes Beskyttelse vil derfor blive bedre til at informere kommende hundeejere.

Den vamsede sanktbernhardshund er den race, der oftest aflives på grund af adfærdsproblemer. Foto: Steen Agger Fold sammen
Læs mere

Hver femte hund i Danmark bliver aflivet på grund af adfærdsproblemer. Det viser en ny rapport fra Dyrenes Beskyttelse, der lyder som et ekko af en lignende undersøgelse for otte år siden.

- Vi havde håbet, at tallet var faldet efter vores undersøgelse fra 1999. Den undersøgelse gav anledning til, at vi fik lavet et stort informationsmateriale omkring hunde og hundeadfærd. Et materiale der er gratis, og som er blevet brugt flittigt, siger informationschef Gitte Staffeldt i en pressemeddelelse.

Dyrenes Beskyttelse erkender derfor, at der skal endnu mere viden til, før hundeejere stopper med at ty til aflivning blot på grund af adfærdsproblemer. Foreningen vil fremover være ekstra omhyggelige i kommunikationen med hundeejere og gennemfører desuden nu i samarbejde med analyseinstituttet Indsigt en undersøgelse blandt hundeejere om deres hundevalg, oplyser Gitte Staffeldt.

For valget af hund hænger ifølge Dyrenes Beskyttelse sammen med antallet af hunde, der bliver aflivet.

- Der er rigtig mange spørgsmål, man skal stille sig, inden man vælger sin hund, og jo mere man matcher sine svar med en hunderace, jo større er chancen for at det bliver et godt og lykkeligt samliv, siger Gitte Staffeldt.

/ritzau/