»Accepter min sidste hilsen ...«

I går procederede anklagerne i sagen fra Glasvej. De lagde vægt på, at de to tiltalte havde viljen til at begå terror.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anklageren var ikke i tvivl, da han i går sammen med sin makker advokat Lone Damgaard procederede i retten i Glostrup:

»Begge de tiltalte er skyldige,« sagde advokat Anders Risager. Inden da havde han ridset de mest konkrete beviser op for nævningene, og her lagde han vægt på, at de to tiltalte havde viljen og evnerne til at gennemføre terrorhandlinger. HK og AT, begge 22 år, er tiltalt for at have planlagt en terrorhandling ved blandt andet at have anskaffet bombemanualer og kemikalier samt have fremstillet og prøvesprængt det ustabile sprængstof TATP.

»Accepter min sidste hilsen, for jeg er på vej mod martyrdøden,« sang den tiltalte HK, mens han gik og blandede sprængstof fra en bombemanuel, han havde hentet i Den Røde Moské i Pakistan, som er kendt som et tilholdssted for islamistiske ekstremister. 25 kilo sprængstof skulle de tiltalte bruge for at sikre sig flere hundrede døde.

Tilknytning til al-Qaeda
De talte også om, hvordan det skulle gøres. Om bomben skulle sys ind i en martyrvest, som skulle sidde på HK, eller om de skulle bruge en fjernstyret bil til at anbringe bomben.

HK og AK vidste bare ikke, at de blev overvåget af Politiets Efterretningstjeneste i HKs lejlighed på Glasvej i det københavnske Nordvest-kvarter.

Og det var især PETs aflytninger, anklagerne bad nævningene lægge vægt på. HK og AT vidste til gengæld godt, at de kunne blive overvåget, når de bevægede sig uden for lejligheden. HK brugte blandt andet kodesprog i forskellige telefonsamtaler, blandt andet når han talte med et højtstående medlem af »firmaet«, som er en kode for al-Qaeda. Produktionen af sprængstoffet TATP skete kun for sjov og som et forsøg på at lave fyrværkeri, har de tiltalte tidligere forklaret.

Advokat Lone Damgaard beskrev HK som hovedmanden med viljen og evnerne, mens AT var den medvirkende hjælper. Næste retsmøde er på fredag, hvor forsvarerne gennemfører deres procedurer. Der ventes dom i sagen 20. oktober.