Absalon er vendt hjem

Efter et halvt års piratjagt ved Somalia er skibet Absalon ankommet til Amalie Kajen i København. Der er åbent skib for alle interesserede mellem klokken 18 og 21 i aften.

Absalon på vej mod København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Høj sol, hård vind, tamburkorps og 110 glade besætningsmedlemmer satte stemningen, da Absalon i dag sejlede ind i København efter endt mission i afrikanske farvande.

Skibet har forebygget og jagtet pirateri i Adenbugten ud for Somalias kyst siden 1. september.

Missionen sluttede 1. april og i dag – på dronningens fødselsdag – kom skibet hjem.

Stemingen var høj på skibet, allerede da det nærmede sig København. Da skibet nåede det danske mobilnet, begyndte en del af besætningen af kalde op for at hilse på venner og familie.

Og på kommandobroen var officererne ekstra varsomme med kaffen. Den måtte ikke spildes, for de hvide uniformer var fundet frem i dagens anledning, hvor både Kronprinsen og forsvarsminister Søren Gade var kommet om bord inden den længe ventede ankomst.

Skibet har to gange tilbageholdt pirater på vogndækket og været involveret i en række sammenstød mellem pirater og handelsskibe.

Skulle man have lyst til at se nærmere på Danmarks pt mest berømte skib. Er alle interesserede velkomne til at møde op på Amalie Kajen i aften mellem 18 og 21.