Aarhusiansk teenager fængslet for terrortrusler

En ung mand fra Aarhus er blevet varetægtsfængslet i tre uger sigtet for trusler om terror mod vantro og for at dele en video på Facebook af henrettelser begået af Islamisk Stat.

En ung mand er varetægtsfængslet i tre uger for  at dele en video, der angiveligt stammer fra Islamisk Stat (IS). Her screendump fra en propagandavideo, som IS uploadede 11. juni 2014, hvor en gruppe militante islamister befinder sig i den irakiske provins Nineveh. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 19-årig mand er ved retten i Aarhus fredag blevet varetægtsfængslet i foreløbigt tre uger sigtet for trusler om at udføre terror, ligesom han ifølge politiet har billiget terrorhandlinger begået af terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS).

Manden blev anholdt i Aarhus torsdag formiddag, efter han på det sociale medie Facebook havde delt et link til en video, som Islamisk Stat angiveligt står bag. Her ses en række personer, der bliver henrettet anklaget for at være spioner mod terrorbevægelsen.

Den 19-årige, som er dansk statsborger, skrev samtidig en tekst, som Østjyllands Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) betegner som »trusler om at begå terror og billigelse af terrorhandlinger«.

»Den 19-åriges tekst på Facebook må forstås som en trussel om, at andre, der spionerer mod IS, vil lide samme skæbne som personerne i videoen. Derudover sigter vi ham for at have fremsat en mere generel trussel om drab på vantro. Han er ligeledes sigtet for at billige de terrorhandlinger, som vises i videoen,« siger efterforskningsleder og fungerende politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiinspektøren håber, at sagen kan få andre, der overvejer at gøre noget lignende, til at tænke sig om en ekstra gang.

»Sammen med PET holder vi øje med den slags, og nu sender vi et kraftigt signal om, at man skal afholde sig fra at udføre sådanne handlinger, for man risikerer at blive sigtet for overtrædelse af en af de tungeste paragraffer i straffeloven,« siger han.

Anholdelsen af den 19-årige skete i et samarbejde mellem Østjyllands Politi og PET.