Aarhusianer anholdt for at køre flygtninge til færgen

En 41-årig mand fra Aarhus er blevet anholdt for at køre fem migranter, muligvis flygtninge, til sverigesfærgen ved Grenaa.

En 41-årig mand fra Aarhus kan formentlig se frem til en bødestraf, efter han har transporteret fem uregistrerede udlændinge til færgen til Sverige i Grenaa, skriver tv2oj.dk.

Flere danskere er de seneste dage begyndt at tage sagen i egen hånd i forhold til de mange migranter, heriblandt flygtninge, der er kommet til Danmark. Tirsdag blev en 49-årig rumænsk mand varetægtsfængslet fire uger for menneskesmugling, mens to irakere fik en straksdom for at smugle personer til Danmark via Rødby.

Den 41-årige århusianer står umiddelbart til en sigtelse efter udlændingeloven for at have bistået udlændinge med ulovligt at rejse gennem landet, oplyser politiet ifølge tv2oj.dk.

Den 41-årige blev anholdt natten til onsdag, efter han ifølge en anmelder havde kørt udlændingene til Grenaa i bil, hvor han havde købt færgebilletter til dem, så de kunne komme til Varberg i Sverige.

Både manden og de fem udlændinge, herunder et barn på fire år, er blevet kørt til politigården i Aarhus.

»Vi er ved at finde ud af, hvor de har mødt hinanden henne, og om der har været betaling imellem dem,« fortæller politikommissær Vagn Martinussen fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

Med sigtelsen om at have bistået udlændinge med ulovligt at rejse gennem landet risikerer den 41-årige en bøde på 5.000 kroner, hvis han har taget imod betaling fra udlændingene. Minimumsstraffen er 2.000 kroner, hvis han ikke har taget imod penge.

Østjyllands Politi opfordrer danskerne til ikke at begå ulovligheder i forhold til de migranter og flygtninge, der kommer til landet i disse dage.

De fem udlændinge i bilen er alle blevet registreret. De har søgt asyl og sendes nu videre til Center Sandholm, der er Danmarks største asylcenter.