Aarhus Letbane efter uheld: Sikkerheden er god nok

Aarhus Letbane mener trods sammenstød med bilist tirsdag, at sikkerheden er god nok til at begynde driften.

Aarhus Letbane mener trods sammenstød med bilist tirsdag, at sikkerheden er god nok til at begynde driften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Problemerne er endnu ikke ovre for Aarhus Letbane.

Tirsdag klokken 22.24 stødte et letbanetog sammen med en bil under en testkørsel. Sammenstødet skete dog i så lav fart, at ingen personer kom til skade. Det oplyser Østjyllands Politi.

Trods uheldet mener Aarhus Letbane, at sikkerheden er i orden, og at man godt vil kunne begynde driften.

»Vi går meget op i sikkerhed. Letbaneførerne uddannes til at følge reglerne, men også at køre efter forholdene og vise hensyn til alle trafikanter,« siger Jens Velling.

Aarhus Letbane håber på at kunne begynde driften fra uge 50. De mødes fredag med Trafikstyrelsen, hvor det bliver afgjort, om letbanen kan køre med passagerer fra næste uge, eller om det igen skal udskydes.

Tirsdagens sammenstød i Aarhus skete, fordi bilisten drejede til venstre i et kryds, hvor venstresving er forbudt. Det er tydeligt markeret med skilte. Det oplyser kommunikationschef hos Aarhus Letbane Jens Velling.

»Det er svært at gøre noget ved, at bilisten drejer til venstre, hvor man ikke må dreje til venstre,« lyder det.

Det er anden gang, at letbanen støder sammen med en bilist. Sidste gang var i september. Her kom heller ingen personer til skade.

På trods af den seneste tids modgang, holder Jens Velling fast på, at letbanen er sikker nok til at køre med passagerer.

»Vi har nu kørt testkørsler over cirka 100.000 kilometer. I den periode har vi haft to registrerede uheld - begge ret små uheld med begrænset materiel skade. I begge tilfælde har modparten gjort noget, som de ikke måtte i forhold til færdselsloven,« siger han.

/ritzau/