Aarhus-borgmester forventer letbanen på skinnerne snarest

En skuffet borgmester i Aarhus regner med, at godkendelsen af byens letbane bringes i orden hurtigst muligt.

Her ses letbanetoget ved Dokk1 på havnen. RB Den planlagte åbning af Aarhus Letbane kommer ikke til at ske lørdag efter styrelses afgørelse. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Aarhus. Der var lagt op til en stor åbningsfest ved Dokk1 i Aarhus, i forbindelse med at den nye letbane skulle på sin første køretur lørdag klokken 11.30.

Men problemer med sikkerheden har i sidste øjeblik fået Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at afvise at godkende Aarhus Letbane. Åbningsfesten er derfor blevet aflyst i ellevte time.

Det skuffer Jacob Bundsgaards (S), borgmester i Aarhus. Han havde en klar forventning om, at Aarhus Letbane var klar til at køre lørdag.

- Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at uenigheder mellem Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane har ført til, at letbanen ikke kan åbne som planlagt, udtaler Jacob Bundsgaard i en skriftelig kommentar.

Sikkerheden fremstår ifølge styrelsen både tynd, ufærdig og usammenhængende.

- Det var min klare forventning, at alt ville være godkendt til indvielsen, så derfor er det meget skuffende at konstatere, at Aarhus Letbane og Trafikstyrelsen ikke er kommet til enighed om procedurerne, siger borgmesteren.

- Jeg forventer nu, at arbejdet med at få godkendelserne bragt i orden sker hurtigst muligt.

/ritzau/