Årets første storm: Danmark slap med skrækken

Fredagens stormvejr betød forhøjet vandstand i dele af landet, men skabte ellers ikke nogen skader.

Foto: Henning Bagger. Årtets første større voldsomme storm ramte fredag den 2. januar på den jyske vestkyst , og især i det nordlige som her ved Vorupør syd for Hanstholm.
Læs mere
Fold sammen

Fredag aftens stormvejr fik det til at ruske i træer og vandstanden til at stige flere steder i Danmark. Men derudover slap landet uskadt igennem blæsevejret, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Stormvejret kulminerede ved midnatstid, hvor vandet i Vadehavet steg med op til 2,70 meter.

»Men det er ikke kritisk. Digerne er fire til fem meter høje,« siger DMIs vagthavende Mogens Rønnebek.

DMI havde fredag aften varslet om forhøjet vandstand i Vadehavet på 2,50 til 2,80 meter.

Tidlig lørdag morgen kan andre dele af Danmark også forvente forhøjet vandstand, forklarer Mogens Rønnebek. Det drejer sig om Limfjorden, Kattegat og Odense Fjord. Men igen uden, at det bliver kritisk. Bornholm er også fortsat lørdag morgen udsat for blæsende vejr, og DSB har blandt andet aflyst en planlagt afgang til øen lørdag morgen, da færgen fra Ystad er aflyst på grund af vejrudsigten.

Blæsevejret aftager i løbet af lørdag formiddag, og søndag kan det blive helt godt vejr, forklarer Mogens Rønnebek.

»Det blæser lørdag morgen ved Vadehavet og generelt i den sydlige del af landet med kuling fra vest og med vindstød op mod stormstyrke. Men det aftager langsomt hen over dagen, hvor vinden drejer om i nordvest. Samtidig med den aftagende vind kommer der også færre byger og lidt mere sol, og lægger op til en rimelig pæn søndag med solskin til de fleste,« siger han.