A. P. Møller-fond donerer en milliard til folkeskolen

Bestyrelsen for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har besluttet at donere en milliard kroner til den danske folkeskole.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har besluttet at donere en milliard kroner til den danske folkeskole. Det oplyser fondens formand, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, i en pressemeddelelse.

»En endnu bedre folkeskole ligger fonden meget på sinde. En vellykket skolegang, hvor børnene lærer mest muligt, er helt central både for det enkelte barn og for Danmark som helhed. Børn og unge er Danmarks fremtid,« siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

»Jeg er derfor glad for, at vi i Fondens bestyrelse har besluttet at donere et beløb, der kan bidrage til at højne kvaliteten og understøtte den langsigtede udvikling af undervisningen i folkeskolen i hele Danmark,« tilføjer hun.

Fonden ønsker med bevillingen bredt at støtte opkvalificering og efteruddannelse af undervisere og skoleledere samt udvikling af undervisningsmetoder og hjælpemidler. Den inviterer interesserede til at søge om støtte til projekter til disse formål. Det forudsættes dog, at ansøgninger om projekter anbefales af en eller flere kommuner eller af Kommunernes Landsforening.

Det store beløb vil blive frigivet i 2014 - i anledningen af 200-året for undervisningspligten i Danmark - og det forventes at være opbrugt inden 2020.

Ikke overraskende vækker nyheden jubel blandt skoleeleverne.

»Det er rigtig, rigtig mange penge, og de kan gøre en stor forskel i forhold til det almene budget og andre donationer,« fortæller formand for Danske Skoleelever Agnete Vienberg Hansen.

Hun mener, at det er helt rigtigt set, når fonden vælger, at pengene skal bruges på opkvalificering af lærerne og udvikling af undervisningsmetoder.

»Det er nogle gode områder at sætte ind på, for det er et stort problem i øjeblikket, at undervisningen går hen og bliver alt for kedelig. Det er også noget, vi har haft fokus på i forbindelse med reformen og hele snakken om at gøre skolen mere interessant,« fortæller hun.

Også i Statsministeriet bliver der taget godt imod nyheden.

»Jeg er meget glad for, at A.P. Møller Fonden med sin store donation yder et bidrag til at udvikle den danske folkeskole. Folkeskolen er hele Danmarks skole. Den er af afgørende betydning for de muligheder, som vores børn og unge får senere i livet,« udtaler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i en skriftlig meddelelse.

Anderledes skeptiske toner lyder der fra Enhedslisten.

»Mærsk betaler lidt tilbage af fortjenesten fra Nordsøolien. Ganske rimeligt. Så mangler vi bare en god håndfuld milliarder mere,« skriver gruppeformand Stine Brix (Ø) på Twitter.