900 bønder til møde om mælkepriser

Et møde om mulighederne for at droppe Arla til fordel for andre mejerier har mødt overvældende interesse blandt mælkebønderne.

Hvor får jeg mest for min mælk?

Det spørgsmål var torsdag aften til debat i Agerskov Hallen i Sønderjylland blandt mælkebønderne og deres fællesejede andelsmejeri Arla. Godt 900 mødte frem for at høre om mulighederne for at droppe Arla, der bliver kritiseret for at sidde for tungt på pengekassen. Onsdag hævede Arla afregningsprisen på mælk med 12,8 øre per kilo, selvom mælkebønderne havde krævet mindst 25 øre. Derfor var der lagt op til, at bønderne ville vise tænder over for Arla - men på den første del af mødet, blev det kun til blide mælketænder.

Mælkeproducent Bent Lund fra Højer er en af dem, der har vendt Arla ryggen for i stedet at sælge sin mælk til højere spotpriser på blandt andet det tyske marked. Men han slog fast, at det ikke skulle ses, som en kritik af Arla.

- Det handler om at tjene penge og på at sikre min fremtid. Men jeg er sikker på, at en af grundene til, at Arla nu hæver prisen, er at vi er nogle, der har trukket os ud, sagde han til forsamlingen.

/ritzau/