81-årig dansk kvinde anholdt i polsk lufthavn: Havde fem kilo heroin i kufferten

Efter polsk lov risikerer den danske kvinde op til 15 års fængsel.

Under en kontrol opdagede polske toldbetjente, at der var en dobbeltbund i en dansk kvindes kuffert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Skatteforvaltningskontoret i Warszawa
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 81-årig kvinde fra Danmark, som var på vej fra Malawi til Canada, er blevet anholdt i Frederic Chopin Lufthavn i Polens hovedstad, Warszawa.

Med sig havde hun fem kilo heroin til en værdi af knap 2,4 millioner polske zloty – eller knap 3,8 millioner danske kroner.

Det skriver den lokale told- og skatteadministration i Warszawa på sin hjemmeside.

Udenrigsministeriet i Danmark bekræfter over for Berlingske, at en dansk statsborger er tilbageholdt i Polen, og at ministeriet yder konsulær bistand.

Her beskrives det, hvordan toldbetjente i lufthavnen besluttede at tjekke kvindens baggage, da hun søndag var i lufthavnen under en mellemlanding. De var mistænksomme på grund af hendes rute og urolige adfærd, lyder det.

Under inspektionen opdagede betjentene en dobbeltbund i kvindens kuffert. Her fandt de fire pakker af et stof, som viste sig at være heroin.

Ifølge Aleksandra Skrzyniarz, som er talskvinde for anklagemyndighedens kontor i Warszawa, nægtede kvinden sig skyldig – og fortalte, at familiemedlemmer havde givet hende kufferten med gaver til slægtninge i Canada. Det fortæller talskvinden ifølge nyhedsbureauet AP.

Ifølge de polske myndigheder er kvinden tilbageholdt for ulovlig besiddelse og forsøg på at smugle narkotika, og anklagemyndigheden har påbegyndt en undersøgelse. Efter polsk lov risikerer den 81-årige danske kvinde op til 15 års fængsel.