800 kilo sten blev stjålet fra Danmarks dyreste dødsbo. Nu er et anonymt brev dukket op

Et anonymt brev har formentlig ført til et gennembrud i en opsigtsvækkende sag, hvor grønlandske mineraler blev stjålet fra et dødsbo på Frederiksberg.

Poul Møllers Vej 7 på Frederiksberg er Danmarks dyreste dødsbo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump fra Google Street View
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Danmarks dyreste dødsbo, en villa på Poul Møllers Vej 7 på Frederiksberg, blev sat til salg i april, var det ikke kun prisen, der løb med opmærksomheden.

Husets tidligere beboer, civilingeniør Steen Ahrenkiel, der var samler, havde kastet sin kærlighed på sten, og da boet skulle ryddes, blev der fundet næsten 11 ton i villaen.

To danske mineraloger fik derfor til opgave at lave en grovsortering, og derefter gemte de godt 800 kilo, der blev sat i husets carport. Men pludselig var stenene væk.

»Jeg var og er dybt chokeret og ærgerlig over tyveriet. Det er nærmest uvirkeligt,« sagde en af de to danske mineraloger Henrik Friis til KøbenhavnLIV.

Stenene er fra den nu nedlagte grønlandske kryolitmine i Ivttuut, og ifølge mineralogen har de en »kæmpe forskningsmæssig værdi«.

»Undskyld«

Men nu her – godt to måneder senere – er der opsigtsvækkende nyt i sagen. I tirsdags modtog Benjamin Stender, der har EDC Poul Eric Beck Frederiksberg, der er mægler på huset, et anonymt brev.

Brevet var skrevet med versaler, skriver KøbenhavnLIV, der har fulgt sagen.

»DE FLOTTE HVIDE STEN SOM VAR PÅ POUL MØLLERS VEJ 7, STÅR NU TIL AFHENTNING PÅ PARKERINGSPLADSEN VED VEDBÆK KIRKE, ENRUMVEJ 30, VEDBÆK. UNDSKYLD, JEG TROEDE AT DE SKULLE SMIDES UD.«

Samme dag, som brevet tikkede ind, ringede en graver fra Vedbæk Kirke til Benjamin Stender og fortalte, at der var placeret en stor mængde sten, som var adresseret til mægleren.

Politiet er i gang med at efterforske sagen, men ifølge KøbenhavnLIV er det endnu ikke endeligt bekræftet, at stenene er de stjålne mineraler fra huset.

Villaen blev sat til salg for 27 millioner kroner.