80 varetægtsfængslet efter historisk stor hashaktion

80 personer er blevet varetægtsfængslet efter den største aktion nogensinde mod organiseret hashhandel i Pusherstreet, oplyser Københavns Politi.

I den største aktion hidtil slog politiet torsdag til på over 150 adresser mod narkotikahandel på Christiania. Her politifolk på razzia på Christiania. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver godt fyldt i de sjællandske fængsler efter torsdagens storstilede politiaktion mod åbenlys og organiseret hashhandel i Pusherstreet på Christiania. Hele 80 er blevet varetægtsfængslet efter at have været fremstillet i grundlovsforhør, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

»De er alle sigtet for overtrædelse af straffelovens narkotikabestemmelser ved at have været involveret i omfattende hashhandel i Pusherstreet,« siger chefanklager Karin Thostrup fra Københavns Politi.

To personer blev varetægtsfængslet i absentia, retten løslod en enkelt, mens anklagemyndigheden selv løslod to.

Politiet slog tidlig torsdag morgen til mod mere end 150 adresser på Christiania, Christianshavn, i det Storkøbenhavnske område og på Sydsjælland med henblik på at fælde flere af de rocker- og bandegrupperinger, der står bag hashhandlen i København. Aktionen var et led i en større koordineret indsats mod den åbenlyse hashhandel i hovedstaden, og politiet fandt under razziaen blandt andet 3,5 millioner kroner i kontanter, mere end 420 kilo hash, 3.000 joints og 3,5 kilo guldbarer. Derudover blev flere medlemmer af rockergruppen Hells Angels anholdt, og politiet mener, at især en 41-årig HAer er en af de helt store bagmænd bag hashsalget i boderne på Christiania.

»Vi har i Task Force Øst anholdt ti personer, som vi ser som bagmænd til hashsalget i boderne på Christiania. Ni mænd og én kvinde. De er efter politiets opfattelse styret af et 41-årigt Hells Angels-medlem,« lød det fra Kim Kliver, leder af Task Force Øst på et pressemøde på Københavns Politigård torsdag eftermiddag.

På torsdagens pressemøde bekendtgjorde politiet ligeledes, at deres indsats mod hashhandlen ikke stopper nu. De har en plan om, at det skal være risikofyldt at være både køber, sælger og leverandør af hash, og derfor vil den store aktion blive fulgt op af både store og små aktioner i fremtiden.

Siden den koordinerede indsats mod åbenlys hashandel i København begyndte i 2012, var der før torsdagens razzia blevet beslaglagt mere end 1,5 tons hashprodukter, kontanter og andre aktiver til en værdi af mere end 90 millioner kroner, mens 60 personer var blevet varetægtsfængslet. Det tal er altså nu steget til 140.