79-årig sigtet efter spektakulært våbenfund

Politiet har fundet hundredvis af våben, blandt andet sværd, bajonetter og salutkanoner, i en villa i Risskov. En 79-årig samler er sigtet i sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 79-årig mand fra Risskov ved Aarhus er blevet sigtet for flere overtrædelser af våbenloven, efter Østjyllands Politi onsdag fandt flere hundrede våben i mandens hjem.

Politiet blev kaldt ud til mandens villa efter en anmeldelse om et igangværende indbrud. På stedet anholdt man en 17-årig mand med en tromlerevolver og tilhørende ammunition, som det formodes, at han har stjålet fra villaen, mens ejerne var på ferie.

I forbindelse med undersøgelsen af indbruddet fandt politiet hundredvis af våben, blandt andet sværd, bajonetter, forskellige slags knive og to salutkanoner. Størstedelen af våbnene var fuldt funktionsdygtige, og da der også blev fundet krudt på stedet, blev Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste tilkaldt for at gennemgå huset, ligesom Hjemmeværnet blev tilkaldt for at bevogte huset om natten.

»Det er en meget usædvanlig sag. Der er tale om et meget stort fund af våben og vi er selvfølgelig glade for, at de våben nu bliver opbevaret sikkert hos os, så de ikke havner i de forkerte hænder,« siger politikommissær Gert Bisgaard i en pressemeddelelse.

Ejeren af våbnene, som er blevet kaldt hjem fra ferie, sigtes for flere overtrædelser af våbenloven, blandt andet fordi han kun har haft tilladelse til nogle af våbnene, og fordi han ikke har opbevaret dem korrekt.

Han er desuden sigtet for overtrædelse af straffeloven, fordi han også har været i besiddelse af våben af særlig farlig karakter.