75 anholdt efter uro i København

Frygt for flere tilfælde af hærværk og uro fik politiet til at skride til masseanholdelse i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere tilfælde af hærværk og uro fik politiet til at anholde 75 personer, heraf 22 mindreårige, i eftermiddag i det indre København. Gruppen talte blandt andre unge palæstinensere, der tidligere havde protesteret imod en proisraelsk demonstration på Rådhuspladsen.

Masseanholdelsen skete ved Gothersgade og Linnésgade, oplyser Københavns Politis informationschef, Flemming Steen Munch. Indgrebet skete i et forsøg på at undgå yderligere uro.

Gruppen ville tilsyneladende slutte sig til en i øvrigt fredelig demonstration mod sammenblandingen af den udøvende, lovgivende og dømmende magt, vurderer politiet.

Tidligere på eftermiddagen rykkede politiet ud i stort antal for at holde styr på cirka 100 mennesker, der på en højrøstet måde viste deres utilfredshed med en demonstration arrangeret af Dansk Zionistforbund, som havde samlet 3-400 personer.

Nogle drog derefter til Nørrebro, hvor der ved runddelen skete flere tilfælde af hærværk. Bilruder blev knust, ligesom der blev kastet et kanonslag ind i en McDonald's-restaurant, oplyser politiet. Desuden blev der kastet med æg mod busser ved Nørrebro Station.

/ritzau/