75-årig dræbte sin mand og boede i lejlighed med hans lig

En ældre kvinde dømmes for drab. I op til ti dage lå hendes 66-årig mand i 2017 død i en lejlighed på Amager.

Østre Landsret har fundet en 75-årige kvinde skyldig i drab på sin mand. (Arkivfoto). - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Østre Landsret stadfæster, at en 75-årig kvinde er skyldig i at have dræbt sin mand, der blev fundet død i en lejlighed på Amager, i 2017.

14 gange stak Louise Lykkelund Petersen manden med en kanyle eller nål, så hans ene lunge kollapsede, og han døde. Efterfølgende lå manden død i lejligheden i op til ti dage.

Skyldkendelsen er afsagt i et retsmøde torsdag morgen, og senere torsdag fastsætter retten straffen. Den ældre kvinde sidder med en russisktalende tolk ved sin side og lytter roligt med, mens tolken oversætter kendelsen.

Det var den 23. februar 2017, at kvindens 66-årige danske mand blev fundet død.

Da var parrets voksne datter for nylig død efter et sygdomsforløb, og to politifolk ankom til mandens lejlighed på Amager på grund af undren over, at han ikke var med til begravelsen.

Den ældre kvinde åbnede døren, og betjentene bemærkede, at lejligheden var kold, og altandøren havde længe stået åben.

Herefter gjorde de et forfærdeligt syn. Den 66-årige mand lå på en trappe ned til underetagen, hvor lejlighedens eneste toilet var. Manden havde været død i noget tid, for liget var i forrådnelse. Han var sidst set i live ti dage før.

Retsformanden i Østre Landsret fortæller, at nævningetinget konstaterer, at der ikke er fundet tegn på, at manden havde begået selvmord eller døde i en ulykke.

»Tværtimod. Vi er alle enige om, at det kun kan være tiltalte, der har gjort det,« siger dommeren.

Kvinden har forklaret, at hun ikke havde set, at manden lå på trappen i lejligheden. Hun havde i stedet sovet i en lejlighed i Valby. Den forklaring køber landsretten dog ikke.

»Vi tilsidesætter forklaringen om, at du har opholdt dig i Valby. Vi kan også konstatere, at Valby-lejligheden ikke så beboelig ud,« siger dommeren.

Foruden at stikke manden forsøgte Louise Lykkelund Petersen at forgifte manden med østeuropæisk medicin, men det var altså den kollapsede lunge, han døde af.

Hun lavede også et falsk testamente i sin afdøde datters navn i et forsøg på at få fat i hele arven.

Louise Lykkelund Petersen har boet i Danmark siden 1999. Syv år senere blev hun gift med manden, som også adopterede hendes datter.

Københavns Byret straffede sidste år kvinden med 12 års fængsel for drab, men i landsretten ønsker anklager Emil Folker straffen hævet til 13 år. Byretten udviste også kvinden, hvilket anklageren ønsker stadfæstet.

I en pause i torsdagens retsmøde lufter kvinden sin tydelige utilfredshed med dommen over for sin advokat. Og da den 75-årige kvinde får det sidste ord i retsmødet, rejser hun sig og fortæller oprørt, at flere vidner har løjet.

»Det er umuligt at gøre det, I fundet mig skyldig i, lige efter jeg har mistet min datter. Det er helt umuligt,« gentager hun.

Dommeren forsøger flere gange at afbryde og forklare, at det kun er straffen, hun kan kommentere nu.

»Jeg er uskyldig. Jeg har ikke dræbt min mand. Kan I ikke prøve at forstå det,« siger kvinden, inden dommeren til sidst afslutter retsmødet midt i hendes talestrøm og konstaterer, at dommen med straffen afsiges klokken 12.15.

/ritzau/