749 nye coronasmittede – ingen dødsfald i nu en uge

Ud af 85.412 foretagne PCR-prøver har 0,88 procent af dem det seneste døgn været positive, viser tal fra SSI.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det seneste døgn er yderligere 749 personer i Danmark blevet testet positive for coronavirus.

Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) lørdag.

De 749 smittetilfælde er fundet blandt i alt 85.412 PCR-prøver. Det vil sige, at 0,88 procent af PCR-prøverne, hvor man podes i svælget, har været positive.

Antallet af smittetilfælde er nogenlunde på niveau med det, der er set dagligt den seneste uge. Det er også stadig i stor grad de samme aldersgrupper, som bliver smittet med virusset.

»Det vil sige, at det er de unge voksne fra 20 til 29 år,« siger Åse Bengaard Andersen, ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Rigshospitalet.

Ud af den seneste uges samlede 5850 smittetilfælde har aldersgruppen med de 20-29-årige stået for 2528 af dem. Det svarer til 43 procent af tilfældene.

Det seneste døgn er der også foretaget 154.874 lyntest. Det er de test, hvor man podes i næsen. Positive resultater fra disse test indgår dog ikke i SSI's tal, da de kan være usikre i deres svarresultater.

På landets hospitaler er der nu 56 patienter indlagt med coronavirus. Det er én mere end fredag. 10 personer er på intensiv og 6 får hjælp af respirator.

Der er ikke registreret dødsfald blandt coronasmittede det seneste døgn. Det betyder, at det nu er en uge siden det seneste coronarelaterede dødsfald.

»Det er nok en afspejling af, at der er så få indlagte. Og heldigvis er der i Danmark i øjeblikket så ganske få, som er så alvorligt syge med coronavirus, at de bliver nødt til at indlægges,« siger Åse Bengaard Andersen.

Under coronaepidemien er i alt 2542 personer i Danmark døde, mens de har haft coronavirusset i kroppen.

I det danske vaccinationsprogram er der nu 4.067.532 personer, der har påbegyndt vaccination mod coronavirus. Det svarer til 69,5 procent af den danske befolkning.

Derudover kan 2.916.038 personer nu kalde sig færdigvaccineret. Det svarer til 49,8 – eller næsten halvdelen – af befolkningen.

/ritzau/