73-årig dræber sin kone i Aalborg og ringer til politiet

Nordjyllands Politi modtog natten til fredag et opkald fra en 73-årig mand, der havde knivdræbt sin kone.

Foto: Martin Sylvest Andersen. Politibil under udrykning / med blå blink
Læs mere
Fold sammen

En 73-årig mand har natten til fredag dræbt sin 71-årige hustru med kniv i Aalborg. Efter forbrydelsen ringede han selv til politi.

Nordjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 01.12.

I telefonen oplyste manden, at han kort forinden havde dræbt sin hustru på deres fælles bopæl på Lyngholmsvej i Aalborg.

Da politiet ankom til stedet, blev kvinden fundet livløs. Hun blev efterfølgende erklæret død af en læge på stedet.

Manden blev anholdt og sigtet for drab. De pårørende er underrettet.

I Nordjyllands Politi siger vicepolitiinspektør Frank Olsen fredag middag, at efterforskningen ikke umiddelbart er særlig kompliceret.

»Sagen er fuldt belyst. Den sigtede har afgivet en forklaring, der stemmer overens med de faktiske forhold, vi har konstateret ude på stedet,« siger han til Nordjyske.

Endnu er det dog ikke lykkedes politiet at finde en forklaring på, hvorfor manden ønskede sin hustru død. Tilsyneladende er tale om et ganske almindeligt ægtepar.

»Det er ikke helt klart for os, hvorfor det ender så galt, som det gjorde. Det er det, efterforskningen nu skal forsøge at finde frem til,« siger vicepolitiinspektøren til Nordjyske.

Tidligt fredag morgen havde en nabo til parret da også meget svært ved at forstå, hvordan det kunne ende med et drab.

»Det er jo dybt tragisk. Der var tale om meget flinke mennesker, som jeg tit talte med,« sagde Daniel Berelejis til Ekstra Bladet.

»Der har intet været at mærke på dem. Manden var dog blevet noget svagere på det sidste. Han gik meget langsomt. Men hustruen var sød til at lave de praktiske ting. Hun har lige malet og sat huset i stand.«

Den 73-årige formodede drabsmand fremstilles i grundlovsforhør klokken 13.

/ritzau/