72 taget for socialt bedrageri i nat

Ud af 600 rejsende begik de 72 socialt bedrageri, afslørede myndighederne i nat i lufthavnen.

Arbejdsdirektoratet lavede i samarbejde med Politiet i nat en razzia i Københavns lufthavn. Målet var at afsløre socialt bedrageri. Det erfarer DR Nyheder.

- Under razziaen blev 600 passagerer tjekket. 72 af dem modtog kontanthjælp eller dagpenge uberettiget, og de bliver derfor mistænkt for socialt bedrageri, fortæller Peter Hove, kontorchef i Arbejdsdirektoratet til DR Nyheder.

Aktionen forløb mellem kl.00.00 til kl. 05.00 natten til torsdag, og det var seks flyankomster og -afgange fra Tyrkiet og Syrien, der blev undersøgt.

Ikke givet tilladelse
Når man modtager kontanthjælp skal man stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor må man ikke forlade landet, medmindre der ekstraordinært er givet tilladelse til det.

- De sager, vi har undersøgt i nat, har ikke været i den kategori, så de vil blive givet videre til kommunerne og a-kasserne, der skal tage stilling til det efterfølgende forløb, fortæller Peter Hove til DR Nyheder.

Sidste gang en lignende auktion blev lavet var i september i år, hvor 25 passagerer ud af 120 ikke have rent mel i posen. I alt er der blevet taget 281 personer i at rejse ud, mens de modtog kontankthjælp eller dagpenge.