69-årig direktør fængslet for momssvindel for 30 millioner

Anmeldelse fra Skat fik tirsdag Nordjyllands Politi til at rykke ud til en virksomhed og anholde direktøren.

Ifølge sigtelse mod en 69-årig direktør snød han med moms og fik uberettiget udbetalt millioner af kroner fra Skat. (Arkivfoto) - Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

En 69-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at have svindlet med moms for 32 millioner kroner.

Det er sket ved Retten i Aalborg, bekræfter politikommissær ved Nordjyllands Politi Troels Kjærgaard.

Den 69-årige mand er direktør i en mindre virksomhed, der ligger i Haverslev-området.

Det var en anmeldelse fra Skattestyrelsen, der fik politiet til at rykke ud. Tirsdag ankom både betjente og ansatte fra Skattestyrelsen til virksomheden i en planlagt aktion.

»Vi fik anmeldelsen for nogle uger siden og gennemførte indsatsen tirsdag,« siger Troels Kjærgaard.

Stedet blev ransaget, og her blev der beslaglagt flere relevante ting.

»Vi har sikret nogle effekter, men hvad eller hvordan kan jeg ikke komme ind på,« siger Troels Kjærgaard og henviser til, at retsmødet blev holdt for lukkede døre.

Det var i forbindelse med aktionen, at direktøren blev anholdt. Han overnattede derfor i arresten, før han onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør. Her nægtede han sig skyldig i den omfattende svindel.

Sigtelsen lyder på momsunddragelse for omkring 32 millioner kroner.

Den 69-årige mand valgte ikke at kære varetægtsfængslingen på fire uger, men ønskede heller ikke at udtale sig om sagen i løbet af retsmødet.

Ifølge sigtelsen har direktøren de seneste to år snydt med momsen i virksomheden, så han uberettiget har fået udbetalt de mange millioner kroner af Skattestyrelsen, oplyser anklager Mette Vestergaard til Nordjyske.

Der ligger ofte et stort efterforskningsarbejde i sager om millionsvindel, og Troels Kjærgaard regner heller ikke med, at der ligger en tiltale klar, når varetægtsfængslingen udløber 30. oktober.

»Nu skal vi have styr på, hvad der er op og ned i sagen. Efterforskningen vil vise, hvor meget der skal til,« siger han.

Den 69-årige mands fængsling kan blive forlænget ved et retsmøde 30. oktober, hvis beviserne fortsat er stærke nok.

/ritzau/