6800 bilister overtrådte færdselsloven på skoleveje

Over 6000 bilister fik bøder for at køre for stærkt på landets skoleveje ved skolestart.

Politiet vil løbende afholde færdselskontroller på skoleveje. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

I forbindelse med en omfattende færdselskontrol på landets skoleveje har 6800 bilister fået bøder for forskellige overtrædelser af færdselsloven.

Ved kontrollerne på skolevejene blev der blandt andet fokuseret på bilernes hastighed i en periode på fire uger. Her kørte 6179 bilister for stærkt.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

»Resultatet af skolestartskontrollerne vidner om nødvendigheden af politiets tilstedeværelse. Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne samt skabe tryghed i trafikken«, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelsen.

»Skolebørn skal føle sig trygge ved at færdes i trafikken, og forældrene skal føle sig trygge ved at sende deres børn ud i trafikken, og heldigvis er vores skoleveje meget sikre.«

Politiet foretog kontrol i hele landet ved skoler omkring skolestart i ugerne 32-35.

Ud over kontrol af bilernes hastighed, fokuserede politiet også på, om børnene var fastspændt i sikkerhedssele, om førerne selv huskede at anvende sikkerhedssele, skolepatruljernes arbejde og forældrenes trafikale adfærd ved parkering og ved aflevering af børn ved skolerne.

137 havde ikke sikkerhedssele på, i 80 tilfælde var børnene ikke fastspændt, mens 70 benyttede mobiltelefon under kørslen.

»Jeg er ærgerlig over, at vi hvert eneste år kan sigte så mange trafikanter for at overtræde færdselsloven, og i år er ingen undtagelse,« siger Christian Berthelsen.

Politiet vil løbende afholde færdselskontroller på skolevejene i resten af skoleåret.

Næste år vil politiet gentage færdselskontrollerne på skolevejene ved skolestart.

/ritzau/