68.000 skoleelever blev ramt af it-problemer

Det endte med et servernedbrud, da elever i dag gik til 9.-klassernes afgangsprøve i skriftlig fremstilling.

Mere end 60.000 elever i Danmark skal i år op til folkeskolens skriftlige afgangsprøver. De første dage i denne uge stod den på skriftlige eksamener i dansk og matematik for alle. Arkivfoto. Scanpix/Axel Schtt
Læs mere
Fold sammen

København. Danske folkeskoleelever har i år adgang til internettet, når de går til skriftlig eksamen i dansk.

Men det forløb ikke uden problemer, da et servernedbrud fik forlænget tiden på pinebænken for 68.000 skoleelever, skriver DR.

Sidste år var det valgfrit, om skolerne ville vælge den traditionelle afgangsprøve i skriftlig fremstilling i dansk eller den nye iPrøve, hvor eleverne har adgang til internettet.

Med den nye prøve får eleverne nu opgaverne digitalt via en hjemmeside, men på grund af overbelastning havde eleverne ikke mulighed for at logge ind på hjemmesiden klokken 09.00 som planlagt.

Det fortæller Rasmus Vanggaard Knudsen, som er kontorchef i Undervisningsministeriet, til DR.

- De knap 68.000 elever har desværre overbelastet systemet, selv om der både har været afholdt generalprøve og belastningstest. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af, og vi beklager det dybt, siger han.

Eleverne fik forlænget prøven med den tid, der gik tabt.

Serveren var på fode igen klokken 09.12, efter man koblede ekstra servere på, oplyser ministeriet.

Marie Elmegaard, som er formand for Dansklærerforeningens folkeskolesektion, siger til fagbladet Folkeskolen, at muligheden for it-nedbrud er noget, elever skal lære at leve med.

- Det er vores største frygt for den nye prøve, som skete, for det skaber en unødvendig nervøsitet og usikkerhed blandt eleverne, som allerede er nervøse nok.

- Men det er også en del af vores virkelighed i dag, at alt bliver digitalt, så eleverne skal også lære at håndtere, at den slags kan ske, siger hun.

/ritzau/