67-årig morfar anker livstidsdom for drab i retten

Manden, der for to uger siden blev dømt for at have dræbt en advokat under en samværssag i Fogedretten, anker sin dom.

Foto: Simon Læssøe.
Læs mere
Fold sammen

Straffen på livstid til den 67-årige mand, der i september sidste år dræbte advokaten Anders Lindholt og sårede sin tidligere svigersøn under en samværssag i Fogedretten, er for høj.

Det mener han selv, og har derfor igennem sin nye forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, valgt at anke dommen.

»Jeg har anket dommen og vil for landsretten nedlægge påstand om, at han ikke skal idømmes fængsel på livstid,« siger forsvarsadvokat Mette Grith Stage til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun har læst sagsakterne igennem, og selv om der ikke er tvivl om, at den 67-årige mand skal idømmes en straf, så er livstidsdommen for lang, mener hun.

»Det er en frygteligt og tragisk sag, og selvfølgelig skal han have en lang straf for det. Men det er min opfattelse, at det bør ligge i niveauet 14 til 16 år,« siger forsvarsadvokaten.

Den 67-årige morfar blev 19. marts dømt for drabet og drabsforsøget. Retten vurderede, at det var en nøje og velovervejet handling, da han var den skæbnesvangre dag sidste år mødt op som stedfortræder for sin datter i samværssagen.

Da dommeren valgte at aflyse retsmødet, trak den 67-årige mand en jagtriffel og affyrede i alt seks skud mod sin forhenværende svigersøn og hans advokat.

Læs også den personlige beretning: Efterskrift for et overlagt mord