66-årig løsladt: Skød ung mand af frygt for hjemmerøveri

En 66-årig mand er blevet løsladt, efter han i sidste måned skød en beruset mand gennem sin dør. Han er fortsat sigtet i sagen.

Den 66-årige mand fra Birkerød, der i begyndelsen af december skød på en beruset mand gennem sin dør, er nu løsladt. Det oplyser den 66-åriges forsvarsadvokat Malene Rysgaard, skriver BT.

»Min klient blev løsladt sidste uge efter tre ugers varetægtsfængsling. Normalt bliver personer, der er sigtet for forsøg på manddrab, ikke løsladt så hurtigt, så det viser, at det er en meget usædvanlig sag,« siger hun.

Episoden fandt sted klokken 02 natten til lørdag den 6. december, hvor den 66-årige blev vækket ved først en puslen ved sin carport og bagefter i baghaven.

Han har jagttegn, og i frygt for et hjemmerøveri hentede han sit gevær. Da han så hørte, at det igen puslede ved en kælderdør, og han så en skikkelse udenfor, affyrede han et skud gennem døren, der ramte personen, som hårdt såret blev kørt til Rigshospitalet.

Det viste sig efterfølgende at være en 26-årig mand fra Helsinge, der havde været til julefrokost og skulle sove hos en kammerat i Birkerød.

I sin brandert var han faret vild, og derfor havde han banket på flere huse på vejen, inden han endte hos den 66-årige.

»Min klient fastholder, at han handlede i nødværge, og vi opfatter det da som meget positivt, at han nu er løsladt,« siger Malene Rysgaard til BT.

Manden er fortsat sigtet.