65-årig idømt fængsel for terrorstøtte

En 65-årig mand fra foreningen Oprør er i Københavns Byret idømt seks måneders betinget fængsel for økonomisk støtte til terrorbevægelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skribenten, kunstmaleren og venstrefløjsaktivisten var tiltalt for at have sendt penge til henholdsvis Farc i Columbia og den palæstinensiske bevægelse PFLP. Begge grupper står opført på de internationale terrorlister.

Ifølge den dømte har pengeoverførslerne dog aldrig fundet sted.

 

Humoristisk happening gav omtale

Han har tidligere sagt, at der blot var tale om en humoristisk politisk happening for at skabe debat om terrorloven, da foreningen Oprør i en stribe pressemeddelelser gjorde opmærksom på, at man i 2004 havde overført 100.000 kroner til de to organisationer. Det gav foreningen en masse omtale i medierne.

Anklageren har hele tiden ment, at forklaringen om, at det skulle være en happening, er løgn og konstrueret til lejligheden, for at den dømte kunne slippe for straf.

Anklageren krævede derfor venstrefløjsaktivisten idømt en straf på halvandet års fængsel, selv om der aldrig er fundet sikre beviser for, at pengene rent faktisk er blevet indsamlet og sendt videre.

Retssagen mod venstrefløjsaktivisten har været længe undervejs. Den skulle være begyndt i maj 2007, men blev udsat på grund af sygdom.

/ritzau/