60 børn i behandling for H1N1

60 børn og 11 voksne fra den børnehave, som den H1N1-smittede dreng går i, får nu forebyggende behandling. Den smittede dreng udskrives snart fra hospitalet.

60 børn og 11 voksne fra daginstitutionen Nørremarksgården i Vejle skal de næste ti dage tage Tamiflu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tim Wimborne / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sundhedsberedskabet tager skrappe forholdsregler i kraft, efter en seksårig dreng fik konstateret svineinfluenza.

60 børn og 11 ansatte fra den daginstitution i Vejle, som drengen går på, får nu forebyggende behandling for H1N1-virus, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Forældre og børn fra daginstitutionen Nørremarksgården blev informeret, da ankom til institutionen fra klokken 6.30 i morges.

Børnene blev vejet, så de kunne få den rette dosis Tamiflu, som de skal tage de næste ti dage. Imens blev deres forældre informeret om virusen.

Forældre rolige
Trods den lidt skræmmende meddelelse var der ro blandt daginstitutionens forældre.

- Vi er blevet rigtig godt taget imod og er blevet informeret stille og roligt. Jeg føler mig tryg, siger Annemette Skallerup-Børgesen, der er mor til Laura på fire år, til Vejle Amts Folkeblad.

Kommunens sundhedsberedskab blev sat i værk i går eftermiddag, da de blev informeret om situationen.

- Det er en sygdom, der smitter, når den er i udbrud. I den situation skal man være opmærksom. Derfor opfordrer vi børn og voksne, der får symptomer, til at henvende sig til egen læge eller vagtlægen, siger Karen Hebøll, sundhedsdirektør i Vejle Kommune, til Vejle Amts Folkeblad.

Smittet dreng udskrives snart
Den seksårige dreng begyndte at udvise symptomer på svineinfluenza efter en rejse til USA.

Han blev i går aftes indlagt på Odense Universitetshospital, men havde i mandags været i børnehave og derfor er den forebyggende behandling i institutionen nu sat i gang.

Drengen selv er nu i bedring og ventes snart at blive udskrevet.

- Jeg har lige været i kontakt med lægerne på børneafdelingen, og han har det fint og er på vej til at blive rask. Han bliver formentlig udskrevet senere i dag – eller allersenest i morgen, siger overlæge fra Odense Universitetshospital, Svend Stenvang Pedersen, til Jydske Vestkysten.