56-årig mand idømt forvaring for grov voldtægt i Odense

En kvinde blev udsat for grov voldtægt og blev mishandlet i sin lejlighed i Odense. Forvaringsdømt mand anker

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Odense: En 56-årig mand er mandag i Retten i Odense blevet idømt forvaring på ubestemt tid for at have voldtaget en 60-årig kvinde. Dermed fulgte retten anklagerens ønske.

Han skal også betale næsten 130.000 kroner i erstatning til ofret, en 60-årig kvinde, der blev mishandlet og voldtaget i sit hjem i Odense en nat i november sidste år.

Kvinden blev voldtaget flere gange. Desuden blev der taget kvælertag på hende, og hun blev slået, bidt i læber og brystvorter og fik håret skåret af med en kniv.

Efter den voldelige og ydmygende behandling havde kvinden blodunderløbne mærker på halsen og skader i skeden samt et brud på brystbenet og et ribben.

Kvinden og manden havde mødt hinanden om eftermiddagen på pubben i Tarupcentret. Om aftenen tilbød den nu dømte mand at følge kvinden hjem, og her forbrød han sig mod hende indtil klokken fire om morgenen, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Manden forlod lejligheden, da han fandt ud af, at kvinden havde ringet 112.

Af anklageskriftet mod manden fremgår, at voldtægten og volden stod på i otte timer.

Manden har ifølge Fyens.dk nægtet sig skyldig. Han ankede på stedet dommen i håb om at blive frifundet eller få en mildere straf i landsretten.

Baggrunden for forvaringsdommen er, at manden ifølge en mentalundersøgelse mister kontrollen med sig selv, når han bliver fuld. Det er under sagen kommet frem, at han tidligere er dømt for både voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Byretten lagde ved domsafsigelsen vægt på, at manden frembød nærliggende fare for andres liv. Det var for at forebygge denne fare, at retten fandt det påkrævet med en forvaringsdom.

En forvaringsdom er en af de hårdeste straffe i det danske retssystem, fordi den ikke har nogen slutdato. Efter fem års forvaring - og siden en gang om året - skal en dommer tage stilling til, om den dømte fortsat er til fare for sine omgivelser.

Således risikerer forvaringsdømte at være fængslet resten af deres liv. Ifølge oplysninger i Ekstra Bladet sidder de i gennemsnit fængslet i omkring 15 år.

/ritzau/