56-årig dansker fængslet for narkosmugling i Indonesien

En dansk mand er fængslet og sigtet for indsmugling af amfetaminlignende stof til Indonesien. Landet er kendt for at have nogle af verdens hårdeste narkolove.

En 56-årig dansk mand er blevet fængslet, efter at han smuglede 1,48 kg metamfetamin ind i Indonesien via lufthavnen i Jakarta. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADANG TRI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 56-årig dansk mand er fængslet og sigtet for at have forsøgt at smugle 1,48 kilo metamfetamin ind i Indonesien via lufthavnen i hovedstaden Jakarta.

Det bekræfter Udenrigsministeriets Borgerservice over for Berlingske Nyhedsbureau.

»Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansk statsborger er fængslet i Jakarta,« lyder det fra vagthavende i Borgerservice.

»Ambassaden yder sædvanlig konsulær bistand og har besøgt den fængslede, og den fængslede får advokatbistand i det retslige forløb,« tilføjer vagthavende, der ikke har yderligere kommentarer.

Ifølge Skynews blev danskeren fængslet 8. juni, men indonesiske myndigheder har ventet med offentliggørelse af fængslingen. TV-stationen rapporterer, at også to mænd fra Hong Kong på henholdsvis 17 og 25 år for nylig blev anholdt og sigtet for at smugle 5,2 kilo metamfetamin ind via lufthavnen.

Indonesien har nogle af verdens strengeste narkolove, og ifølge Skynews kan besiddelse af mere end fem gram narko føre til idømmelse af dødsstraf.

Den 56-årige danske mand og de to unge mænd fra Hong Kong har angiveligt ikke noget med hinanden at gøre, udover at de indonesiske myndigheder har offentliggjort fængslingerne på samme tid.