54-årig dansker anklages for sexkrænkelser i Filippinerne

Politiet i Filippinerne har anholdt en 54-årig dansk mand, der risikerer fængsel i op til 40 år for sex med mindreårige.

En 54-årig dansk mand står til en lang fængselsstraf i Filippinerne, efter at han tirsdag morgen blev anholdt i byen Cebu i færd med at misbruge to helt unge piger. Det skriver bt.dk.

Sex med mindreårige betragtes som en af de værste forbrydelser i landet.

Politiadvokat Rudolph Joseph Val Carrillo fra Den Offentlige Anklagers kontor oplyser til BT, at sagen mod danskeren er ved at være færdigbehandlet og tiltalerne klar til at blive prøvet i retten efter denne weekend.

»Vi vil tiltale ham for menneskehandel, for misbrug af børn og for seksuel omgang med mindreårige, når vi har de sidste papirer fra politiet på plads,« siger Rudolph Carillo til BT.

»Vi har meget strenge straffe for den slags her i landet. Bliver han dømt for menneskehandel, vil han få en fængselsstraf på livstid. Misbrug af børn har en straframme på mellem 30-40 års fængsel, og endelig vil han kunne dømmes op til 40 års fængsel for seksuel omgang med mindreårige,« siger Carillo.

BT.dk har været i kontakt med det danske udenrigsministerium, der bekræfter, at en dansker er fængslet i Filippinerne.

»Vi kan bekræfte, at en dansk statsborger er blevet anholdt i Filippinerne. Vi yder sædvanlig konsulær bistand i sagen og har besøgt danskeren,« lyder det i en presseudtalelse fra Borgerservice, hvor man i øvrigt henviser til tavshedspligten i personsager.

Den 54-årige dansker blev anholdt tidligt tirsdag morgen i sin lejlighed, mens han var i gang med et sex-misbruge to piger 11 og 12 år. Pigerne havde han hentet fra deres hjem sammen med en kvindelig alfons og formentlig betalt forældrene for brug af pigerne. Dette er ikke usædvanligt blandt de mest fattige lande som Filippinerne.

En tredje pige - også en 12-årig - havde set danskeren og alfonsen sammen med de to piger og fik fortalt politiet, hvad der foregik. Hun er selv tidligere blevet misbrugt af den 54-årige.

På baggrund af pigens anmeldelse rykkede politiet ud og anholdt danskeren.

Ved anholdelsen blev danskerens computer og kameraer beslaglagt på en mistanke om, at han stod bag produktion af børneporno. Den mistanke viste der sig dog ikke at være hold i, oplyser den offentlige anklager til BT.