520 migranter modtaget af politiet i Rødby

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har siden søndag taget imod 520 flygtninge og migranter, og et uvist antal er mandag aften på vej til fods på sydmotorvejen mod Sverige.

Mandag gik knap 200 flygtninge langs Sydmotorvejen ved Rødby og begyndte den lange vandring mod Sverige. Flygtningene var forinden stået af toget fra Tyskland på Rødby Havn Station. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster har fra søndag til mandag taget imod 520 flygtninge og migranter, som er kommet til Rødby med tog.

Hovedparten lader sig frivilligt transportere af politiet til centre, hvor deres videre færd kan blive afklaret. Men en gruppe er mandag eftermiddag på vej til fods ad Sydmotorvejen, fordi de ikke vil søge asyl i Danmark, men videre mod Sverige.

»Vi har nu tømt tre tog, og vi har haft cirka 520 migranter gennem siden i går. Vi samler dem op og putter dem i busser, og så har vi konstateret, at nogle har forladt henholdsvis baneterrænet og opsamlingsstedet, vi bruger. De grupper følger vi med dialog, så fornuften forhåbentligt kan sejre, og der kan komme gang i sagsbehandlingen,« siger politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han understreger, at politiet ikke bruger magt til at tilbageholde migranter og flygtninge.

»Foreløbig fortsætter vi med dialogen, fordi vi mener, det er den rigtige måde,« siger Kim Kliver, der ikke kan sige noget om antallet af personer, der er på vej til fods.

Politiet følger efter i biler, og det har flere steder afstedkommet afspærringer af motorvejen. Mandag aften er Sydmotorvejen således spærret mellem frakørsel 47 Våbensted og 48 Maribo i begge retninger grundet flygtninge på motorvejen. Bilister skal i stedet benytte rute 153, lyder det fra Vejdirektoratet.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har fået forstærkning af politibetjente fra flere dele af landet.

TV: »I de sidste 24 timer er vi blevet overhalet af virkeligheden«: