49-årig døde: udsat for slag og spark med sikkerhedssko

Vestre Landsret stadfæster dom på seks års fængsel i sag om dødsvold i Salten i Midtjylland.

Den ene, 49-årige Svend Erik Sauning Jørgensen, valgte at anke byretsdommen til Vestre Landsret, og her er der onsdag faldet dom. Landsretten har stadfæstet dommen fra byretten, oplyser Statsadvokaten i Viborg på Twitter (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knytnæveslag i ansigtet, slag med et bræt, kvælertag og spark med sikkerhedssko indgik som dele i den brutale vold, der 14. juni 2020 kostede 49-årige Jesper Paludan Lindgaard livet.

I sit hjem i Salten i Midtjylland blev han opsøgt af to mænd, som tævede ham til døde. Begge blev i byretten idømt seks års fængsel for vold med døden til følge.

Den ene, 49-årige Svend Erik Sauning Jørgensen, valgte at anke byretsdommen til Vestre Landsret, og her er der onsdag faldet dom. Landsretten har stadfæstet dommen fra byretten, oplyser Statsadvokaten i Viborg på Twitter.

I byretten blev René Godskesen også dømt for vold med døden til følge. Han valgte i modsætning til Svend Erik Sauning Jørgensen at acceptere byretsdommen.

Vold med døden til følge straffes væsentligt mildere end drab, selv om der i begge typer sager er tale om dødsfald som følge af en voldelig handling.

Forskellen er imidlertid, at i sager om vold med døden til følge kan dødsfaldet ikke tilregnes gerningsmanden. Det sker utilsigtet, i modsætning til en drabssag, hvor gerningsmanden i et vist omfang accepterer risikoen for at offeret vil dø, eller måske endda ligefrem ønsker offeret død.

Landsretsdommen kan ikke ankes, og sagen er dermed endeligt afgjort.

/ritzau/